Григор Димитров изгуби титлата в Марсилия

0
Българинът падна от Юго Юмбер
Българинът падна от Юго Юмбер Снимка: ЕПА / БГНЕС

Българинът падна от Юго Юмбер

Григор Димитров не успя да спечели титлата от турнира по тенис на твърди кортове в Марсилия (Франция) с награден фонд от 724 хиляди евро.

На финала поставеният под номер 2 в схемата българин загуби с 4:6, 3:6 срещу представителя на домакините Юго Юмбер, информира БТА.

Двубоят вървеше равностойно и двамата тенисисти печелеха началния си удар, но в десетия сет на първия сет французинът направи пробив и поведе в мача.

Във втората част хасковлията пропусна на два пъти да спечели подаването на Юмбер, който на свой ред проби в следващия гейм, повеждайки решително с 2:0.

Григор Димитров загуби за първи път срещу този съперник в общо три срещи до момента.

25-годишният Юго Юмбер, който се намира на 21-во място в световната ранглиста, спечели пети шампионски трофей в своята кариера до момента.

Французинът демонстрира отличен начален удар, докато българинът не успя да намери противодействие на вдъхновеното представяне на Юмбер.

Изтощеният от предходните си двубои в турнира Григор Димитров не успя да триумфира с втора титла през сезона и с общо десета в кариерата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари