Глобиха шофьор с 200 лева, който спукал гума заради трап на пътя

2
Пътна полиция: Шофьорът се е движел с несъобразена с релефа на пътя скорост
Пътна полиция: Шофьорът се е движел с несъобразена с релефа на пътя скорост

С 200 лева бе глобен шофьор от Пловдив, който спукал гума заради огромен трап на пътя между град Раковски и село Шишманци.

От Пътна полиция приели, че водачът се е движел с несъобразена с пътните условия и релефа на пътя скорост, поради което влязъл в язва на пътното платно и допуснал птп с материални щети, пише Монитор.

Шофьорът обаче не се примирил с издаденото му на 1 юни 2018 г. наказателно постановление и в законния срок го обжалвал пред Районния съд в Пловдив.

Неприятната за него случка станала на 9 май м.г. около 22:20 часа на третокласния път в община Раковски. Човекът шофирал „Мерцедес Е 240”, който бил застрахован. За да може застрахователите да покрият щетите, на мястото били извикани пътни полицаи. При пристигането си те установили, че водачът е спукал гума. След това видели, че на пътното платно има голяма дупка, като шофьорът им заявил, че не успял да я избегне поради разминаване с друг автомобил. Свидетелите по делото твърдели, че пътят бил сигнализиран за неравности с табела на около 3 километра от произшествието.

Фаталният трап обаче нито се виждал в тъмното, нито в близост с него имало друга табела или пътна сигнализация, която да предпази шофьорите от произшествия. Заради това, а и защото в съдебна зала не бил доказано твърдението за несъобразената скорост, преди дни съдът отменил наказателното постановление.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари