Глобиха пловдивчанина, дал на малката си дъщеря да шофира

1
„Мерцедес”-ът му ще остане без регистрационни табели за една година
„Мерцедес”-ът му ще остане без регистрационни табели за една година Снимка: Facebook

„Мерцедес”-ът му ще остане без регистрационни табели за една година

След незабавна реакция служители от сектор „Пътна полиция” установиха самоличността на пловдивчанина, предоставил управлението на колата си на малолетно дете. Повод за бързите действия на униформените стана разпространен днес клип в социалните мрежи, от който се вижда как малко момиченце шофира лек автомобил. В хода на проверката е изяснено, че мъжът е 25-годишен жител на Шекер махала, който около 15:00 ч. вчера дал на дъщеричката си да управлява лек автомобил „Мерцедес” на ул. „Напредък” в Пловдив.

Той е призован в сградата на сектора, където му е съставен акт по Закона за движение по пътищата, съобщиха от ОДМВР - Пловдив.

За извършените нарушения в конкретния случай ще му бъде издадено наказателно постановление и определена административна санкцияглоба, в размер на общо 600 лева. Също така му е връчена Заповед за прилагане на принудителна административна мярка – прекратяване регистрацията на автомобила. Предвид високата степен на обществена опасност е определен максималният срок от 12 месеца, в които въпросният „Мерцедес” ще остане без регистрационни табели.

От сектор „Пътна полиция” използват повода, за да апелират родителите да проявяват необходимата отговорност и да не допускат деца да управляват моторни превозни средства, поставяйки в риск живота и здравето им и предпазвайки ги от тежки последици при евентуални пътни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари