Ген.-майор Венцислав Мутафчийски празнува рожден ден

1
Директорът на Военномедицинската академия ще приема цял ден поздравления за празника си
Директорът на Военномедицинската академия ще приема цял ден поздравления за празника си Снимка: БГНЕС

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски празнува днес 55-ия си рожден ден.

Директорът на Военномедицинската академия ще приема цял ден поздравления за празника си, пише Novini.bg.

Роденият в Дупница Мутафчийски завърша медицина в Медицинския университет в София през 1990 г., а от година по-рано е офицер в българската армия. От 1991 г. до 1993 г. началник на медицинската служба към поделение ІV километър − Генерален Щаб. През 1996 г. завършва „обща хирургия“.

От 2017 г. е временно изпълняващ длъжността началник на Военномедицинска академия.

В края на февруари стана началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса след като епидемията настъпи и в България. Именно в това си качество той добива по-голяма популярност сред българите.

Мутафчийски се превръща бързо в любимец на хората, които видяха в него авторитет, който ги насочва какво поведение на имат в създалата се ситуация.

Други обаче го неодобряваха заради строгия му тон и дори приемаха, че той им се кара. Фигурата на Мутафчисйки обаче стана дотолкова популярна, че на моменти измести от първото място и премиера Бойко Борисов. Той беше и най-често споменаван в медийното пространство.

Сн. ВМА, фейсбук

Самият генерал е споделял, че тази популярност не му се харесва и не се чувства комфортно. Предпочита да е известен сред колегите си, сред пациентите си, на които е посветил живота си. А в медицината и в хирургията Мутафчийски е от т.нар. светила.

След спирането на редовните брифинги на Националния оперативен шаб медийните изяви на генерала намаляха. Сега той се появява рядко да говори пред журналисти. Често го виждаме обаче в ролята му на медик, ръководител, който се среща с бъдещите лекари в оперативната зала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари