Дарител на плазма: Надявам се, че така друг ще живее

0
От ВМА благодариха на всички герои, които са опора на лекарите
От ВМА благодариха на всички герои, които са опора на лекарите Снимка: БГНЕС

В кръвния център на ВМА ежедневно идват хора с различни истории и съдби. Някои от тях преминават през болестта с усмивка, а при други COVID-19 оставя болезнена следа

Такава е историята и на един от нашите герои, който дойде при нас, за да помогне на другите да живеят, споделят от ВМА. Заболяването при него протича сравнително леко, успява да се справи със заразата като надделява над нея в етап на начална пневмония, разказва DarikNews.bg.

За съпругата си казва, че е преболедувала безсимптомно. Атаката на вируса обаче не спира до тук. COVID-19 среща цялото му семейство, като след високорисков контакт с роднина, на който са помогнали, откарвайки го до лечебно заведение, родители му също се разболяват. За съжаление, майка му губи битката с коварното заболяване.

„С брат ми винаги ще носим вина, че не успяхме да помогнем на родителите си. И това е едно от нещата, които мога да направя, за да помогна на друг! В момент като този ми се иска да сме повече общество! Да сме повече заедно! Надявам се, че така ще може друг да живее,“, споделя нашият дарител.

Той пожела лицето му да остане скрито, но откри душата си и призова за човечност.

От ВМА благодариха на всички герои, които са опора на лекарите в това изпитание - битката с COVID-19 продължава и вярваме, че с Вашата помощ ще се справим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари