Милен Керемедчиев е с Ковид-19, никой не звъннал да му каже

0
На ден в страната се правят средно по 2000 PCR теста
На ден в страната се правят средно по 2000 PCR теста Видео: Bulgaria ON AIR

В събота бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев вдига температура, тъй като личната му лекарка не била в София, решил да отиде до "Пирогов"

"В "Пирогов" като отидох, ми казаха, че не могат да ми направят такъв тест, защото там правили само на пациенти, които са вече приети", обясни той пред Bulgaria ON AIR

Пробва и във ВМА, където от регистратурата го препращат към Инфекциозното отделение, но там му искат направление от личен лекар или спешно отделение на ВМА. "Отидох в спешното отделение на ВМА, където ми казаха, че има заповед на ръководството, че за пациенти със съмнение за коронавирус веднага да отиват в инфекциозно", разказа Керемедчиев.

След няколко молби му дават направление. Правят му тест и го пускат да се прибира. На път за вкъщи си прави PCR тест в частна лаборатория, а резултатът се оказва положителен. След като не получава обаждане от ВМА, Керемедчиев сам се свързал с тях.

"Дежурният лекар ми каза, че всъщност тестът ми е положителен и съм вписан в списъка на позитивните. Никой не ми се обади, за да ми потвърди че тестът ми е положителен", каза още бившият зам.-външен министър.

Още в събота се е самоизолирал, семейството му е с отрицателни тестове. На ден в страната се правят средно по 2000 PCR теста. А официално за месец май Здравната каса е платила малко над 300, става ясно от запитване на Българския лекарски съюз. Кой плаща останалите не е ясно.

От Лекарския съюз поискаха при хоспитализация на пациент задължително да му бъде правен PCR тест. От август клиничната пътека за Kовид-19 става 1200 лева, като в тази сума ще влиза и стойността на тестовете за пациенти. "Въпросът е трябва ли да се извърши на всеки пациент, който се хоспитализира, тест. Какъв да бъде той и колко струва?", коментира в "България сутрин" Пламен Таушанов от Надзорния съвет на НЗОК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари