Г-н Кмете, как се образува заплатата на медиците в русенските училища?

1
Владо Владов настоява за адекватно възнаграждение на медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети на детските градини и училища
Владо Владов настоява за адекватно възнаграждение на медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети на детските градини и училища

Владо Владов от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ настоява за адекватно възнаграждение на медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети на детските градини и училища.

Общинският съветник от групата на патриотите в Общински съвет – Русе Владо Владов, пита кмета Пламен Стоилов за начина по който се образува работната заплата на въпросните специалисти.

Според него високата отговорност, която им е вменена, а именно здравето на поверените деца през новата учебна година, извършвайки навременната долекарска помощ и други действия, свързани с живота и здравето им през целия период на пребиваване в учебното заведение, задължава администрацията да им осигури нормални условия на труд, но така също и достоен размер на получаваното възнаграждение, което от 01.01.2017 година е определено да бъде в размер на 700 лева.

В тази връзка според Владов заплата под средната работна за страната не е достатъчна, за да задоволи материалните потребности на работещите в тази сфера специалисти, като прави пояснение, че за съжаление такива случаи не са рядкост.

Владо Владов от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ припомня, че общинската администрация има възможността съгласно браншовия колективен трудов договор (в неговата част, касаеща здравеопазване) да дофинансира недостатъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари