Влизат в сила електронните извинителни бележки за учениците

1
С електронната бележка ще могат да се извиняват отсъствия от преходни дни
С електронната бележка ще могат да се извиняват отсъствия от преходни дни

С електронната бележка ще могат да се извиняват отсъствия от преходни дни

От 1 октомври отсъствията по медицински причини на учениците ще се извиняват само по електронен път.

Над 24 000 електронни извинителни бележки са постъпили в електронните дневници на училищата. Лекарите обаче все още издават и хартиени, защото нямат обратна връзка дали дигиталният документ е стигнал до училището.

Електронната бележка влиза в училищния дневник до 15 минути след като е изпратена от лекарския кабинет. Електронната бележка е с датата от деня на прегледа, но с нея ще могат да се извиняват отсъствия от преходни дни. Сега лекарите работят по указания от 2017 г., според които с бележка може да се извиняват отсъствия от датата на прегледа. През октомври ще се признават само хартиените бележки, издадени до края на септември.

Също така учителите няма да знаят диагнозата на болен ученик, който отсъства по медицински причини, уточнението направи председателят на БЛС Иван Маджаров, цитиран от БГНЕС.

Новият начин за получаване на извинителна бележка е улеснение основно за родителите, учениците и учителите. Лекарите, според Маджаров, няма да изпитат затруднение, защото и досега повечето ги пишат на компютър и разпечатват. Освен това електронната бележка ще ограничи възможността за фалшиви извинения за отсъствия на учениците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари