Хаос при почистването на Русе

2

Хаос при почистването на улици и пешеходни алеи в град Русе.

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Владо Владов пита кмета на Община Русе кой е отговорен за ужасния хаос във връзка с почистването на улици и пешеходни алеи след падналия сняг.

Мудната организация от страна на администрацията при справянето с последиците от снеговалежа, доведе до изключителни затруднения за гражданите на Русе за поредна година. На русенци им е писнало всяка зима да се сблъскват с едни и същи проблеми и да чуват владо еднакви оправдания от страна на отговорните фактори, заявява общинският съветник.

И тази година тротоарите и пешеходните алеи в дунавския град са непроходими. Или проходими са дотолкова, доколкото хората със собствени усилия са ги направили такива – било посредством изпитаната метода „вървене в нишка“, било защото по-отговорните собственици са почистили в близост до сградите и магазините, които обитават.

Община Русе се провали при осигуряването на нормална среда за всички онези възрастни хора, майки с колички или граждани в неравностойно положение, които ще чакат пролетта, за да могат да използват безопасните тротоари.

Особен феномен тази година е наглото поведение на шофьорите на почистваща техника, които докато разчистват основните пътни артерии, натрупват камари от сняг там, където пешеходците следва да прекосят пътното платно. Това на свой ред довежда до допълнителна опасност за здравето и безопасността на русенци, които принудени от своята кметска администрация, се превърнаха в катерачи – единствен способ, за да преминат през планините от снежни препятствия.

В тази връзка въпросите, които Владов задава на кмета Стоилов са следните:

1. Има ли ангажирана фирма за почистване на пешеходните и велосипедните алеи и коя е тя?

2. Има ли установени нарушения на договора от страна на фирмата-изпълнител?

3. Какви санкции ще бъдат наложени, при установяване на нарушение?

4. Каква организация ще създадете, за да гарантирате безпроблемното придвижване на пешеходци, включително хора с увреждания и майки с детски колички?

Отговорът трябва да бъде предоставен на предстоящата сесия на Общински съвет – Русе на 19 януари 2017 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари