Фестивалът „Мартенски музикални дни“ ще се проведе през септември

0
Част от музикантите вече са потвърдили, че могат да преместят участието си на фестивала в Русе през есента
Част от музикантите вече са потвърдили, че могат да преместят участието си на фестивала в Русе през есента Видео: Русе Медиа

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ се премества през есента заради коронавируса.

Новите дати са от 19 септември до 4 октомври, съобщиха зам.-кметът Енчо Енчев и директорът на ММД Ива Чавдарова, предава Русе Медиа.

До момента са изразходвани 27 000 лв. за самолетни билети на артистите, като ще се направи опит да бъдат презаверени за новите дати. Част от музикантите вече са потвърдили, че могат да преместят участието си на фестивала в Русе през септември, от други все още се чака отговор. Така 60-ото издание ще има прецедент, като вместо през март ще се проведе през септември.

В следващите два дни ще се направи анализ, за да се реши как ще се процедира със закупените вече билети от касата на операта и чрез Ивентим. Вариантите са да бъдат презаверени или да се върнат парите на публиката. Това ще бъде съобщено допълнително, каза Ива Чавдарова.

На областния щаб за коронавируса стана ясно, че община Русе обмисля дезинфекция на превозните средства, каквато практика вече е въведена в други градове. Представители на общината заедно с полицията ще правят ежедневни посещения по график на адреси, където има хора под карантина. От полицията до момента са установили един човек, който самоволно е заминал отново за чужбина, а други двама са на други адреси, които предстои да се проверят.

Полицията ще следи при раздаване на пенсиите и смяна на личните документи да няма струпване на много хора на едно място, обясни директорът на ОД на МВР-Русе ст.комисар Теодор Атанасов.

По отношение на предстоящата сесия на Общинския съвет в Русе д-р Теодора Константинова предложи всички съветници да бъдат с маски. Председателят на ОбС Иво Пазарджиев е разпоредил да бъде осигурен дезинфектант на входа, а болните да си останат у дома.

Ако има персонал от рискови държави по корабите, които акостират в Русе, да не се разхождат в Русе, а да стоят по корабите, каза директорът на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова.

Обсъдена беше и възможността в Русе да заработи лаборатория за изследване на кръвни проби за наличие на заразата. По този начин времето за реакция ще бъде сведено до минимум, а освен това градът се намира на една от най-натоварените граници в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари