Фестивалът "Мартенски музикални дни" е пред провал

2
Съдбата на едно от най-важните събития в музикалния живот на България ще стане ясна в понеделник
Съдбата на едно от най-важните събития в музикалния живот на България ще стане ясна в понеделник Видео: Русе Медиа

60-годишнината на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ е под въпрос, стана ясно след днешното заседание на областния щаб заради коронавируса.

Съдбата на едно от най-важните събития в музикалния живот на България ще стане ясна в понеделник, когато щабът ще заседава отново, предава Русе медиа.

РЗИ-Русе е препоръчала да не се провеждат масови събития на закрито, какъвто е фестивалът, тъй като в момента има увеличаване на броя на заболелите от грип във втората вълна. От общината трябва да вземат решението какво ще се случи с ММД.

До понеделник ще бъде изискана информация от всички артисти, които ще участват на фестивала, дали са били в страни, в които има коронавирус. Вариантите, ако все пак се вземе решение да няма фестивал от 13 до 29 март, са два – или да се отложи за лятото, или да се прескочи тазгодишното издание, обясни зам.-кметът Енчо Енчев. Ако се отложи, няма никаква гаранция, че същите музиканти ще могат да участват отново, тъй като програмите на големите имена са заети с година-две напред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари