Евакуираха село Бисер

0
Евакуираха село Бисер
Снимка: Impact Press Group /архив/

Жителите на село Бисер са евакуирани.

Причина за това са поройните дъждове, които са се изсипали в района. Многострадалните хора, които преживяха водния ад през 2012 година, отново са на тръни, пише Блиц.

В селото хората са били уведомени както със съобщаване от врата на врата, така и с биене на камбаната на църквата. От кметството успокоиха, че мерките са по-скоро превантивни и гората са настанени в по-високите части на селото. Най-добрата новина е, че язовирът, който помете района през 2012-а, е в добро състояние.

Много вали, проливни дъждове цяла вечер. Нивото на реката е доста покачено. Проверен е язовир „Орешец“, водата не е стигнала до преливника, но ние сме евакуирали хората. Бихме вече камбаната на църквата и издърпахме хората от ниските части в селото. Това заяви пред Нова телевизия Златка Вълкова, кмет на село Бисер."Засега няма пострадали къщи и хора, има наводнени посевни площи. Всеки момент очаквам информация от кмета на Любимец – дали ще има оттичане на водата. До момента знам, че река Марица също е с много високо ниво. Да се надяваме то да спадне и да се разминем с трагедията", коментира кметът на Бисер.

"Докато не получим информация, която да ни успокои и да се понижи нивото на реката, няма да пуснем хората от най-ниските къщи да се приберат по домовете си", категорична бе Златка Вълкова.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари