Еманюел Макрон предупреди френския народ, че идва "краят на изобилието и безгрижието"

1
Френският президент призова министрите към сериозно отношение и надеждност и да не се поддават на изкушението на демагогията
Френският президент призова министрите към сериозно отношение и надеждност и да не се поддават на изкушението на демагогията Снимка: © Getty Images

Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес сънародниците си в края на сезона на летните почивки, че страната се намира в труден момент

"Идва краят на изобилието, нещата, считани за даденост, и безгрижието", подчерта Макрон, цитиран от Франс прес и БТА.

Той изброи поредица сериозни кризи - от Украйна до сушата.

Френският президент говори преди първото заседание на правителството след края на лятната ваканция.

"Изглежда, живеем във време, структурирано от поредица сериозни кризи... и някои може би виждат нашето бъдеще като предопределено да се борим вечно с кризи и извънредни ситуации. Аз от моя страна смятам, че ние живеем сякаш качени на голяма люлка или преживяващи силни сътресения", каза френският президент пред министрите на заседанието, което по изключение бе излъчвано по телевизията.

Изправени пред подобна ситуация, "нашите сънародници може да реагират с дълбоко безпокойство", предупреди Макрон. Той призова министрите "да казват нещата" открито и честно, "с много яснота и без да чертаят катастрофални сценарии". "Очаквам от правителството да спази дадената дума и ангажиментите, които сме поели пред нацията", подчерта френският президент.

"Това, което искам да постигнем през следващите седмици и месеци, е да затвърдим силното единство на правителството и парламентарното мнозинство около курса, който ще ни позволи да заздравим нашия суверенитет, както и френската, и европейската независимост", даде да се разбере Макрон.

Френският президент призова министрите към сериозно отношение и надеждност и да не се поддават на изкушението на демагогията, изправени пред "възхода на антилибералните и укрепването на авторитарните режими".

"Лесно е да обещавате всичко и нищо, да казвате едновременно всичко и нищо. Не се поддавайте на тези изкушения - изкушенията на демагогията. Тя процъфтява във всички съвременни демокрации, защото нашият сложен свят предизвиква страх. Винаги ще изглежда изкушаващо да се каже това, което хората искат да чуят, но първо трябва да се замислим и да се запитаме дали това е ефективно и полезно", добави Макрон, без да посочи конкретни примери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    ...
    А той, кой еба най-силно ? (сори за лангуйджа) П У Т И Н ! ! ! Така здраво го наби четвъртит на половината планета, че още дълго няма да се опомнят. Няма как да не се кефя на такъв брилянтен и могъщ тактик. Както и да плюете по коментара, такъв е, брилянтен тактик. Край със световния ред, ама още не го осъзнавате. Който иска истинско благоденствие за народа си, ще трябва да преосмисли изцяло картинката на световната сцена. А, за западното полукълбо, тя никак, ама никак не е добра.
  • 4
    1
    русенец
    Да, сиренето стана с пари, имам предвид рубли. С други думи Макарона каза :"Който ебал - ебал, кака се ожени!".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари