"Монд": Еманюел Макрон не е сред любимците в Украйна

0
Проблем между Париж и Киев станаха изявления на френския президент
Проблем между Париж и Киев станаха изявления на френския президент Снимка: Фейсбук

Проблем между Париж и Киев станаха изявления на френския президент

Френският ежедневник Монд съобщи, че украинците са разстроени и разгневени от забавянето на посещението на френския президент Макрон в Киев след началото на войната в Украйна, предаде БГНЕС.

Френският вестник оцени, че украинците са били обезпокоени и разгневени от това, че в началото на украинско-руската война френският президент Еманюел Макрон е повторил "призива си да не унижаваме Русия", настоявал е за диалог с руския президент Владимир Путин и е отложил посещението си в Киев.

В статията, озаглавена "Еманюел Макрон, непопулярният съюзник на украинците", се посочва, че думата "macroner", която означава "напразно говоря, тревожа се и нищо не правя", в Украйна се използва по повод безплодните усилия на Макрон.

Съюзниците на киевската администрация са разделени на "тези, които искат победата на Украйна" и "тези, които искат прекратяване на огъня, което признава заграбените от руснаците територии", и се посочва, че отношенията между Париж и Киев, които са били добри в началото на войната, са се влошили след изтеглянето на руската армия от района на Киев.

В материала се посочва, че по това време Макрон не е посетил Киев, за да го подкрепи, за разлика от европейските лидери и се подчертава, че настояването на френския президент за диалог с Путин в Украйна се възприема като "липса на съпричастност".

В статията се споменава, че изявленията на Макрон на различни дати, че "Русия и Украйна са братски народи", "Русия не бива да бъде унижавана", както и във връзка с отношенията между Киев и ЕС предложението му за европейска политическа общност са били посрещнати с реакция от украинска страна.

Проблемът между Париж и Киев всъщност е не толкова политиката на Франция, а непремерените изявления на самия Макрон, довели до това "за по-малко от 4 месеца-г-н Макрон да се превърне в най-ненавиждания съюзник на страната в Украйна".

Макар Макрон да е бил канен многократно, фактът, че посещението му в Киев бе осъществено едва към края на френското председателство на ЕС, е поредната критика по адрес на френския президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    colibri
    Странна работа-Зе. се уповаваше на държавите от НАТО-сега не харесва Макрон.Защо го приема в КИЕВ?Май и той /Зе/ СКАЧА по някакви други съвети/не от ЕС/?
  • 5
    1
    Хари
    Един ден неузрелия ще разбере, че Макрон е бил прав. Колкото по рано приключат военните действия, толкова по малко територия ще загубят укрите. Но келирпеджиите от войната искат още и още, и още кинти. Какво тук значат някакви си 150-200 убити от ВСУ на ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари