Еманюел Макрон: Путин събуди НАТО от „мозъчна смърт“ с нахлуването си в Украйна

0
Украйна защитава Европа, заяви френският президент
Украйна защитава Европа, заяви френският президент Снимка: Фейсбук / архив

Украйна защитава Европа, заяви френският президент

Владимир Путин събуди НАТО с нахлуването си в Украйна миналата година. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от АФП и БГНЕС.

"През декември 2019 г. казах остри думи за НАТО", каза Макрон пред репортери в Братислава, като припомни как тогава е нарекъл западния отбранителен съюз "в мозъчна смърт". "Мога да кажа, че Владимир Путин го събуди с най-лошия възможен електрошок", добави той.

Макрон призовава също държавите от ЕС да купуват европейски оръжия. Френският президент заяви, че европейската отбранителна структура е "необходима" за доверието в блока в дългосрочен план.

"Една Европа на отбраната, един европейски стълб в рамките на НАТО, е незаменима. Това е единственият начин да бъдем надеждни в дългосрочен план", заяви Макрон в Братислава, като добави, че "от нас, европейците, зависи в бъдеще да имаме собствена способност да се защитаваме".

Макрон призовава и за "осезаеми" гаранции за сигурност на НАТО за Украйна, докато тя се бори с руската инвазия.

Подчертавайки, че Украйна "днес защитава Европа", Макрон заяви в Братислава, че е в интерес на Запада Киев "да има надеждни гаранции за сигурност с нас в многостранна рамка".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    ахахаха
    кво му обесняваш на ганьо, те най-ревностните русофили всичките ядат хляба на еврогейовете, никой не хваща пътя за велика расия
  • 3
    5
    До 2
    А бе къде си ти ,къде е Макрон ! Макрон ръководи петата световна икономика ,а ти си едно просто и смърдящо говедо ,платено с копейките на феодална Русия !
  • 0
    4
    Уффф до №3:
    Личи, че ти е приятно да облизваш това, което излиза от гъза ми! 'Ми ... да ти е сладко!
  • -1
    3
    Това
    Уффф,от гъза ли ти излезе, защото явно глава нямаш !
  • 3
    2
    Уффф,
    Бе, еби си бабичката там и не се мотай на великите в краката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари