Един русенец на Сейшелите

4
Чудните истории на Милен впечатлиха и National Geographic
Чудните истории на Милен впечатлиха и National Geographic

Чудните истории на Милен впечатлиха и National Geographic

Сейшелите е най-близкото до Рая място на Земята. Държавата с три от петте най-красиви плажове в света. Там пясъка никога не пари, а въздухът и водата са кристално чисти. Просто защото няма производство.

Но има COVID, вечерен час и маски на открито. Как се борят с вируса на 6 000 километра от България и как се справя един наш сънародник от Русе?

Вижте чудните истории на Милен Великов, който впечатли и National Geographic!

 „Казвам се Милен Великов и ще ви разкажа една история за Сейшелите. Миналата година на 14-ти март, точно на рождения ми ден, президентът излезе и обяви затварянето на държавата във връзка с пандемията. Това беше моментът, в който започна най-дългата ваканция в живота ми. Следваха три месеца, в които бях в изолация. Имахме си и вечерен час. След три месеца се спряха полетите. Излитането и идването в държавата забраниха, дори на сейшелци да се прибират на Сейшелските острови”, разказва Милен.

В първите месеци на пандемията Островите са обявени за място, свободно от COVID-19. Всичко се променя, когато пристига кораб с екипаж от Западна Африка.  Тогава коронавирусът влиза на територията на Сейшелите с туристи от Израел.

„В рамките на три месеца, от 70 случая скочиха на 4 700 случая. Но държавата успя да се мобилизира, организира ни ваксини. Две основни ваксини – китайската ваксина и AstraZeneca. В рамките на месец 65% от населението е ваксинирано, което означава, че реално така нареченият групов имунитет вече е на място. Сейшелите и Израел са държавите, които успяха по най-бързия начин да организират и да достигнат едно такова ниво на ваксиниране, в което вече не се притесняват и могат да отворят”, обясни Милен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари