Двама мъже от Русе и жена от Ветово са новите случаи на коронавирус

3
Единият русенец е хоспитализиран с бронхопневмония в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“
Единият русенец е хоспитализиран с бронхопневмония в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“

След два дни на нито един регистрирани случай на коронавирус за последното денонощие на територията на област Русе имаме три нови случая.

Това сочат последните данни от Регионалната здравна инспекция.

Става дума за двама мъже на 42 и 46 години от гр. Русе, както и за 53-годишна жена от гр. Ветово.

И тримата са в добро общо състояние, като единствено 46-годишният русенец е хоспитализиран с бронхопневмония в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Сред добрите новини е, че за последните 24 часа броят на излекуваните се увеличи с още шестима души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 183-ма, а броят на диагностицираните стана 272-ма. Активните случаи към момента са 76, като от тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 52-ма са под домашна изолация.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. Сред новоизлекуваните шест души за последното денонощие има и един обитател на социалното заведение. По-подробна информация очаквайте по-късно през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари