Дрогиран шофьор "изгоря" в Русе

1
Друг е спипан да кара кола с прекратена регистрация
Друг е спипан да кара кола с прекратена регистрация Снимка: архив

Започнати са бързи полицейски производства в ОД МВР - Русе

Бързо производство е образувано срещу шофьор, управлявал кола с прекратена регистрация. Екип на пътна полиция е спрял за проверка лек автомобил марка "Сеат Ибиза" на 31 януари около 23:55 ч., на ул. Лозен Планина в Русе, при която като водач на превозното средство е бил установен 31-годишен мъж. В хода на проверката, от предоставените документи за автомобила, полицаите са констатирали, че той е със служебно прекратена регистрация по смисъла на чл.143 от ЗДВП, съобщиха от ОД МВР - Русе.

Във връзка с установеното те са документирали случая и са предали материалите на разследващ полицай, който е образувал срещу 31-годишния бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 вр. с ал.1 от НК.

На 31 януари около 10:55 часа в гр. Русе на ул. "Митрополит Григорий", до бл. "Добруджа", служители от Второ РУ са спрели и извършили проверка на лек автомобил с марка "Мерцедес", в хода на която те установяват като водач 37-годишен мъж от Русе.

След като униформените са му поискали необходимите документи за проверката, шофьорът им обяснил, че свидетелството му за управление на МПС е сменено с „International translation of drivers license“ и е представил такъв документ, заедно със СРМПС на автомобила.

При последвала справка полицейските служители установяват, че въпросният водач е неправоспособен, за което му е съставен акт, като междувременно са забелязали, че мъжът има странно поведение и са поискали съдействие от колегите си от пътна полиция, за да му бъдат извършени проби за алкохол и наркотици.

37-годишният е бил изпробван и е дал положителен резултат за наличие на наркотични вещества. Съставени са му съответните документи, след което е бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където е дал проби за изследване.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство по описа на сектор „Пътна полиция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Боя мукава велпапе или Биемвие
    Глупав наркоман!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари