Драгомир Драганов: Русенското летище трябва да стане държавно

2
Драганов заяви, че Общинският съвет в Русе трябва да вземе това решение, за да може летището да заработи
Драганов заяви, че Общинският съвет в Русе трябва да вземе това решение, за да може летището да заработи

Драганов заяви, че Общинският съвет в Русе трябва да вземе това решение, за да може летището да заработи

"За да заработи Летище Русе, най-добре е собствеността му отново да стане държавна, тъй като в момента няма как държавен оператор да вземе общинско летище", сподели на пресконференция народният представител от ГЕРБ-СДС от Русе Драгомир Драганов, предава Русе Медиа.

Той е разговарял по въпроса с бившия министър на транспорта и зам.-председател на парламента Росен Желязков и според него, за да започне най-после летището да функционира, най-разумно е Общинският съвет в Русе да вземе решение собствеността от общинска да премине в държавна.

Драгомир Драганов е обсъждал с Росен Желязков и ситуацията с опашките от тирове на Дунав мост. Бившият транспортен министър е коментирал, че има много паркинги за камиони в Русе и край Бяла, които не се ползват от водачите на тирове. Вместо това те се редят по пътното платно, тъй като няма отделна лента, където да изчакват, и създават напрежение за останалите превозни средства. Драгомир Драганов ще постави и въпроса с готовността на румънската страна за пускане на ферибота Русе-Гюргево.

Той коментира, че липсата на редовно правителство и на бюджет, в който да бъдат заложени средства за различни инфраструктурни проекти – като изграждането на магистралата Русе - Велико Търново например, бави реализацията им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Гост
    Бяха го планирали за търговско летище. Щяха да му удължават пистата за по-големи самолети. А, ще се спи ли в Щръклево или самолетите ще са безмоторни и няма да шумят? А в Нисово ще се спи ли?
  • 0
    8
    пилот
    За голям пренаселен град като Русе със над 120к жители е добре да има работещо летище. Значи може варна и бургас да имат летище , а Русе да няма. Въпреки спънките от страна на държавата и други недъгави интереси, Русе си съществува и се развива. На който не му харесва да си ходи.
  • 4
    7
    Daa
    Имаме си мост само летище ни липсва,вий евете ли се ве
  • 4
    6
    Луфтвафе
    Да открият линия Руси-Нисофо, че некадърника да си наглежда новозакупените ливади на селото, с новопридобитата булка. Халал да му е втората.
  • 4
    5
    Дедо Еконтий
    Докато го пуснат това летище, Русе няма да е 50 000 души, а 10 000 лилипут градче-село. И без това намаляване с по 5 хилки годишно. От випуска на сина ми завършил английската преди 5 години 23-ма от 25 са извън Русе, от 23-мата - 10 в София, 3-4 във Варна, останалите в Англия и Холандия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари