Проверки за контрабанда на "Дунав мост" вбесиха шофьори на камиони

0
Агенция „Митници“ извършва контрол на всеки един камион, шофьорите чакат над 30 часа
Агенция „Митници“ извършва контрол на всеки един камион, шофьорите чакат над 30 часа Видео: Русе Медиа

Агенция „Митници“ извършва контрол на всеки един камион, шофьорите чакат над 30 часа

Над 30 часа изчакване се събира на водачите на тежкотоварни автомобили, за да преминат през граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Особено в горещото време днес, когато температурите удариха пореден рекорд, шофьорите са изнервени от принудителния престой. Причината е, че Агенция „Митници“ извършва контрол на всеки един камион, като визуално се проверяват всички възможни места по превозното средство за евентуална контрабанда, предава Русе Медиа.

Радион Радионовов чака 26 часа, за да измине един час път до Букурещ, където е крайната му дестинация. „Ужас е, ужас. От вчера от 11 часа съм се наредил, от вчера. Сега е 2 следобед. Това са 26 часа досега. 26 часа стоя тук. Какво да кажа повече“, споделя емоционално водачът.

Колегата му Добрин Станилов вече е натрупал 33 часа в очакване да мине границата. „Как се седи на 33 градуса топлик, 37 в момента. Друг път минавам за час, час и половина, два. Предната седмица за един час. Сега потокът на парите се сменя, разбираш ли, нови избори ще има и парите трябва да отидат на друго място. Мафията трябва да си раздели парите. Тъй е, няма друг начин, това е България. Трябва да се почне от главата, после пипалата да се отрежат и България се оправя“, коментира той.

Йордан Димов пък чака 27 часа и 15 минути на паркинга и още пет часа и половина е бил извън паркинга, за да влезе вътре. „Това е извън времето за път. Друг път съм го преминавал за 5-6 часа. Единственото, което е хубаво, че стоим вътре на паркинга, а не сме на пътя. Просто безсрамна работа. То бива, бива излагация, ама толкова. Това, което казват, да се минава за 60 секунди, няма нищо от това. Явно на някой, където си е платил, са пуснали камионите вътре в България с цигарите, сега се мъчат да ги хванат. Няма как да стане. Това е цялата истина“, обобщи водачът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари