От днес тировете ще бъдат спирани още от Свиленград

1
Целта е да не се получава струпване в зоните на Русе и на Видин
Целта е да не се получава струпване в зоните на Русе и на Видин Видео: БНТ

От днес тировете ще бъдат спирани още от Свиленград

Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в страната - особено между граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" и граничните пунктове по северната граница на страната.

Това съобщи по време на брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Иван Демерджиев, предава БНТ.

По думите му увеличеният трафик е в порядъка на 20% годишно. Трайното решаване трябва да обхване всички пътни отсечки от ГКПП "Капитан Андреево" до северната граница - Русе, Видин. Проблемите са набелязани, по тях работят трима заместник-министри - на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството, информира Демерджиев.

"Считано от вчера започна да се прилага план, съгласно който камионите се спират, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, за да не се получава струпване в зоните на Русе и на Видин", обясни вътрешният министър.

"От днес камионите ще бъдат спирани още от Свиленград", допълни Демерджиев.

"Ще покрием цялото трасе, от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят нашите постове, и да осигурим поетапното им пропускане на територията на цялата страна", заяви министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари