Километрична опашка от ТИР-ве на Дунав мост

2
За последните 24 часа само през ГКПП „Дунав мост“ при Русе да излезли близо 1600 камиона
За последните 24 часа само през ГКПП „Дунав мост“ при Русе да излезли близо 1600 камиона Снимка: Областна администрация - Русе

Интензивният трафик претовари всички паркинги Русе

Близо 3-километрова колона от тежкотоварни автомобили се е образувала в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Причината за това е големият брой камиони, които са влезли в страната през изминалата седмица, а сега пътуват в обратна посока.

Интензивният трафик в посока Румъния е довел и до претоварване на всички паркинги за камиони в русенско. Поради това, че те са се оказали пълни, колоната от чакащи камиони се е принесла в района на ГКПП „Дунав мост“ и частност по бул. „България“.

От Областната дирекция на МВР постоянно патрулират в района, като следят поне едната лента между кръговите кръстовища при „Свободна зона“ и граничния пункт да е свободна за автомобилите, влизащи в града или преминаващи транзитно. Също така полицията спира камиони и в съседните на Русе области Разград, Велико Търново и Стара Загора на подходящи за целта места.

От Регионална дирекция „Гранична полиция“ и Териториална дирекция „Митница Русе“ също са предприели всички необходими мерки за улесняване на трафика. Данните сочат, че за последните 24 часа само през ГКПП „Дунав мост“ при Русе да излезли близо 1600 камиона.

Преминаването за леките коли не е затруднено. На моменти обаче тапи се образуваха и на моста, тъй като съоръжението е само с две ленти. Трафикът се очаква да остане интензивен и през утрешния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    русенец
    От областната дирекция на МВР да ме извиняват, никой не патрулира. Ако патрулираше то нямаше постоянно да има ревове от форсиране на двигатели и клаксони, от изнервени каруцари. Забранено е просто, че и знак има , мамицата ви некадърна. Явно поредна нощ в кварталите до международното няма да можем да спим, а и ще дишаме изгорелите газове от тираджиите. Дано се намери някой пиян ловец, който да простреля няколко гуми, че дано каруцарите се сетят, че хората в Русе не са виновни за несгодите им, а и да се сетят, че такива простотии в Германия примерно не могат да правят, понеже ще им струва страшно много кинти, а понякога и затвор за дребно хулиганство и смущаване на обществения ред. ... От друга страна идват местни избори и като се обърна назад май най-добре сме били при Митхат Паша. Ще гласувам за феса от ДПС!
  • 12
    5
    Пенчо Милков
    Бат Пенчо дай на мене малкия паркинг да стопанисвам за 5 години само!? Ша са разберем!
  • 17
    4
    Русенец
    Някакви хора прибраха едни пари, а русенци си останаха с проблема. Благофарности на русенската управа и мозъчният тръст, който ги ръководи. Внимателно ще следя листите с имената, на предстоящите избори.
  • 18
    3
    от село
    Ко стана? стана квото става винаги, парите усвоени-резултат нула.
  • 19
    2
    ...
    Нъл паркинг на мафиота дадохте да строи ? Нъл проблема безплатно решихте ? К'о стана ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари