Доналд Тръмп: Борис е велик човек. Обичам Великобритания

0
Борис е точно това, което Великобритания чакаше
Борис е точно това, което Великобритания чакаше Снимка: Alex Brandon / AP Photo

Американският президент Доналд Тръмп похвали британския премиер Борис Джонсън за решението му да спре работата на британския парламент от втората половина на септември до 14 октомври, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Борис е точно това, което Великобритания чакаше, и ще докаже, че е "велик човек. Обичам Великобритания", написа Тръмп в Туитър.

Американският президент изтъкна, че ще е доста трудно за лидера на британската опозиция Джереми Корбин да организира вот на недоверие срещу правителството на Джонсън.

Борис Джонсън обяви днес, че британският парламент няма да работи от втората половина на септември до 14 октомври (т.е. той ще възобнови дейността си две седмици преди 31 октомври, планираната дата за излизане на Великобритания от Европейския съюз). Решението на Джонсън означава, че ще бъде много трудно за британските депутати, които са против Брекзит без сделка, да прокарат закони за неговото предотвратяване. Британската опозиция определи действията на премиера като антидемократични, отбелязва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари