Борис Джонсън се оттегля от парламента заради "Партигейт"

0
Доклад за скандала бе изготвен от Комисията по привилегиите на Камарата на общините
Доклад за скандала бе изготвен от Комисията по привилегиите на Камарата на общините Снимка: Фейсбук

Доклад за скандала бе изготвен от Комисията по привилегиите на Камарата на общините

Борис Джонсън, бившият министър-председател на Обединеното кралство, обяви, че незабавно ще се оттегли като член на парламента на страната заради доклад по скандала "Партигейт", съобщават световните медии.

Докладът беше изготвен от Комисията по привилегиите на Камарата на общините, която разследваше дали той е подвел законодателите относно събиранията на "Даунинг стрийт" по време на строгите Covid ограничения и локдауни.

Джонсън обвини разследването на Камарата на общините в опит да го изгони, настоявайки, че комисията не е представила никакви доказателства, че той съзнателно или непредпазливо е подвел Камарата на общините.

Бившият премиер каза, че е получил писмо от Комисията по привилегиите, което "дава ясно да се разбере, че са решени да използват производството срещу мен, за да ме изгонят от парламента".

"Тяхната цел от самото начало е да ме признаят за виновен, независимо от фактите. Повечето членове на комисията – особено нейният председателя – вече бяха изразили дълбоко предубедени забележки относно моята вина, преди дори да са видели доказателствата. Трябваше да се оттеглят", отбеляза Джонсън в пространно изявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    А така
    Английски рошав пудел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари