Борис Джонсън спечели вота на доверие, остава премиер

1
Той се проведе след скандала "Партигейт"
Той се проведе след скандала "Партигейт" Снимка: ЕРА

Гласуването беше инициирано от собствената му партия

Британският премиер Борис Джонсън спечели вота на недоверие, иницииран от собствената му Консервативна партия, съобщава Би Би Си, цитиран от Нова телевизия

За оставането му на премиерския пост гласуваха 211 от членовете на Торите. Против бяха 148 от общо 359 гласували.  Резултатът от тайния вот обяви сър Греъм Брейди. Председателят на "Комитет 1922" обаче заяви пред събралите се депутати: "Мога да заявя, че въпреки резултата, партията няма доверие в министър-председателя". 

Вотът се проведе след скандала "Партигейт", избухнал след като стана ясно, че членове на правителството и служители в офиса на Джонсън са организирали партита по време на COVID пандемията, когато подобни събирания бяха забранени в цялата страна. Наскоро разследване разкри, че премиерът лично е участвал в тези партита - нещо, което преди това отричаше. Това доведе до спад в рейтинга му. Джонсън се извини официално, но отказа да подаде оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари