Борис Джонсън ще посети днес Украйна

0
Британският премиер ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски
Британският премиер ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски Снимка: Kirsty Wigglesworth/Associated Press

Джонсън ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски

Британският премиер Борис Джонсън ще посети днес Украйна като част от дипломатическите усилия за предотвратяване на възможна руска инвазия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Джонсън ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, за да обсъди с него струпването на руски войски по границата на Русия с Украйна, което провокира опасения у Запада, че Москва вероятно готви инвазия на Украйна.

САЩ, Европейският съюз и Великобритания заявиха, че Русия сега е способна да действа срещу Украйна и Джонсън предупреди, че ще се стигне до катастрофа, ако Москва реши да направи това.

"Призоваваме Русия да се направи крачка назад и да води диалог за намирането на дипломатическо решение и за предотвратяване на по-нататъшно кръвопролитие. Право на украинците е да определят как ще бъдат управлявани. Като приятел и демократичен партньор Обединеното кралство ще продължи да се застъпва за суверенитета на Украйна пред тези, които искат да го унищожат", изтъкна Джонсън преди визитата си в Украйна.

Посещението на Борис Джонсън в Украйна е израз на желанието му да позиционира Великобритания като важен играч на международната сцена, отбелязва Ройтерс.

Джонсън ще обсъди с Володимир Зеленски каква стратегическа помощ може Великобритания да предостави на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари