До 5 години ще спираме стареенето само с няколко хапчета

2
Човечеството все повече се доближава до създаването на „лек за стареенето“
Човечеството все повече се доближава до създаването на „лек за стареенето“

Човечеството все повече се доближава до създаването на „лек за стареенето“

Специалисти по биоинженерство от американския Северозападен университет направиха откритие, което ще доближи човечеството до създаването на „лек за стареенето“. Резултатите от изследването са публикувани в списанието Nature Aging. Американските учени изследват генетични промени в различни органи при няколко вида гръбначни животни, включително хора. В резултат на това експертите установяват, че с възрастта късите гени започват да доминират над дългите. Ето защо, според биоинженерите, дори обикновена травма при възрастен човек се лекува по-дълго, отколкото при млад.

Един от авторите на проекта обяснява:

„Вместо просто да „поправя“ травмата, тялото е „разсеяно“ от дисбаланс в генната активност.“

Експертите отбелязват, че „след като се справи с едно нарушение на целостта, тялото на възрастен човек няма време с друго“. „Затова вирусните инфекции провокират рак“, смятат учените. Разработваните лекарства против стареене са насочени не само срещу стареенето като такова, но и срещу опасни заболявания, които го ускоряват. Първото лекарство може да бъде регистрирано в рамките на три до пет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Дада
    НАП ще прочетете това и ще вдигне пенсионната възраст на 100 години,жална ни майка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари