БАН: 78 български учени са сред най-добрите в света

1
Станфордската класация се изготвя ежегодно
Станфордската класация се изготвя ежегодно Снимка: БГНЕС

Станфордската класация се изготвя ежегодно

Според тазгодишната класация за цялостно кариерно развитие на учените (известна като Станфордска класация) сред първите два процента топ учени в света попадат 78 български изследователи. 16 от тях са членове на БАН (академици и член-кореспонденти), а още 33 са учени от Академията.

Класацията се изготвя ежегодно въз основа на анализ на наукометричните показатели на около 8 400 000 учени от 176 подобласти на науката, които имат публикации в Scopus, т.е. тя визира 2 % от доказаните учени.

Отделна класация се изготвя за научното развитие през предходната година. Тя включва общо 56 български учени в горните 2%. В нея са включени още 7 учени от БАН, които не фигурират в класацията за цялостно развитие.

Списък на учените от БАН в двете класации вижте ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари