Днес се състоя закриването на Лятна детска академия в „Канев център“

1

Днес, в „Канев център“ се състоя закриването на Лятна детска академия, провеждана ежегодно от фондация „Бистра и Галина“.

На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков, председателят на фондацияБистра и Галина“ Здравка Бърдарова, преподаватели, родители и участници.

Г-жа Кръстева поздрави децата за постигнатите успехи и наученото в класните стаи през последните две седмици, което беше представено на тържеството днес.

 „Това, което г-жа Бърдарова прави всяка година за над 100 отличници е достойно за уважение. Една от инициативите на Общината е до 2025 година Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите. Щастлива съм, че всички вие, скъпи деца, както и вашите преподаватели, сте вече част от този процес“, обърна се г-жа Кръстева към участниците в академията.

Лятната детска академия включва обучение на деца и младежи от 10 до 18 год. в различни сфери от изкуството и науката, водено от специалисти в дадената област. Безплатните занимания са с продължителност 4 часа на ден, а фондацията осигурява всички необходими материали.

Приети бяха 130 деца в класни стаи: „Начално програмиране“, „Пантомима“, „Фолклорни танци“, „Куклен театър“, „Творческо писане, хайку и журналистика“, „Работилница за комикси“, Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология“, „Компютърна математика“, „Уеб дизайн“, „Рисуване и цветознание“, „В чудния свят на растенията“.

**Създатели и учредители на фондацияБистра и Галина“ са семейство Здравка и Страшимир Бърдарови. Създадена е през 1998 год. в гр. Русе. Нейната основна цел е подпомагане образованието, професионално обучение и творческото развитие на талантливи деца и млади хора от Русе и региона, както и популяризиране на културното наследство на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари