Днес на места ще превали

1
Максималните температури ще са между 26° и 31°
Максималните температури ще са между 26° и 31° Снимка: БГНЕС

Днес ще е предимно слънчево, очакват се валежи от дъжд в югозападните райони.

Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология, предава Агенция „Фокус“.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, с разкъсана висока облачност. Значителна, предимно купеста облачност, ще има в югозападните райони и там ще има валежи от дъжд.

Над западната част от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Над останалата част от страната времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-27°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над масивите от Югозападна България облачността ще е значителна, предимно купеста и там на много места ще има валежи от дъжд. Над останалите планински райони ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 20°, на 2000 метра – около 14°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари