Четвъртък ще бъде облачен и дъждовен

0
Ще духа слаб югозападен вятър
Ще духа слаб югозападен вятър

Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета

През нощта срещу четвъртък от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и на много места над Югозападна и Източна България ще завали дъжд, като явленията ще са съпроводени и от гръмотевици. Очакват се и значителни по количества валежи, главно над Рило-Родопската област и района на Бургас. До сутринта валежите ще обхванат и по-голямата част от страната, информира Meteo Balkans.

Минималните температури, ще са между 10° и 12°С. По-ниски в планинските райони - до 8-9°С. Ще духа слаб югозападен вятър. Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета.

През деня в четвъртък, над цялата страна ще преобладава облачно време и на много места ще превали дъжд, по-значителни ще са явленията над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични бури и дребна градушка. Късно след обяд подобряване на времето очакваме над Западна България. В Дунавската равнина ще има условия и за мъгли.

Максималните температури ще се понижат и ще са между 17-20°С.

Meteo Balkans

Времето по Черноморието

Очакваме влошаване на времето и по Черноморието. Времето ще е предимно облачно и на много места ще превали краткотраен дъжд. По-значителни ще са явленията над Югоизточна България. Ще има условия и за гръмотевични бури. Късно вечерта и през нощта срещу петък валежите ще спрат. Ще духа умерен вятър от югоизток.

Максимални температури: 15-19°С.

Температурата на морската вода е 18°-19°С.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и на много места над Софийското поле ще превали дъжд. През деня ще е предимно облачно с валежи от дъжд, но към края на деня облачността ще се разкъса и ще намалява. Минималните температури ще се понижат и ще са между 8-9 °С, а максималните - до 18°С. Ще духа слаб западен вятър.

Времето по планините

Ще преобладава облачно и дъждовно време. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили, по най-високите части на Рила и Пирин ще бъде временно умерен от запад. През деня ще преобладава облачно време и на много места ще паднат значителни валежи. Над 1700-1800 м. и от сняг. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между 10°С, на 2000 метра - около 2°С.

Времето на Балканите

През следващите 72 часа времето над полуострова ще се определя от серия средиземноморски циклони и времето ще е по-често динамично. Очакват се значителни валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари