Десет души от едно семейство са убити при израелски въздушен удар в ивицата Газа

2
Осем деца и две жени са загинали
Осем деца и две жени са загинали Снимка: MAHMUD HAMS / AFP

Десет членове на едно семейство бяха убити тази сутрин при израелски въздушен удар в западната част на ивицата Газа, съобщи Франс прес, като се позовава на палестинските здравни власти.

Осем деца и две жени загинали, когато изстреляна от израелски изтребители ракета разрушила триетажната им къща в бежанския лагер Ал Шати.

Саид Алгул, който живее наблизо, заяви, че израелски военни самолети са хвърлили най-малко три бомби върху триетажната къща без предварително предупреждение за обитателите им. "Видях как телата на четири души, включително деца, биват откарани бързо в болница", каза той. "Не можах да издържа и побягнах обратно към дома си."

По думите му, спасителите са извикали булдозер, за да им помогне при претърсването на развалините за оцелели и тела. Малко след това палестинското движение Хамас заяви, че е изстреляло ракетен залп по Южен Израел в отговор на въздушния удар.

Израелски изтребители нанесоха и удар по обект, принадлежащ на военното разузнаване на Хамас, в северната част на ивицата Газа, съобщи армейската пресслужба, цитирана от ТАСС.

"През нощта изтребители на израелската армия нанесоха удар по военноразузнавателен обект, принадлежащ на терористичната организация Хамас, разположен в северната част на ивицата Газа", заявиха военните.

Тази сутрин палестинските радикали подновиха ракетните обстрели на големия град Беер Шева в южната част на Израел, съобщи отново пресслужбата на израелската армия. "В град Бер Шева звучат сирени за въздушна тревога", се казва в съобщението. През изминалата нощ градът на няколко пъти беше подлаган на ракетни обстрели от ивицата Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари