Израел отворя коридор за евакуация на бебета от Газа

2
В централното здравно заведение Ал-Шифа вече няма храна, вода и електричество
В централното здравно заведение Ал-Шифа вече няма храна, вода и електричество

В централното здравно заведение Ал-Шифа вече няма храна, вода и електричество

Израел отрича да атакува болници в Ивицата Газа, но призна, че сражения се водят близо до централното здравно заведение Ал-Шифа.

Пред Би Би Си лекар от болницата е заявил, че там вече няма храна, вода и електричество. Спешното отделение не може да приема пациенти. Израел многократно е заявявал, че групировката Хамас използва болниците, за да складира гориво, а подземията им ползва като щабове.

Тел Авив обаче пое ангажимент днес да осигури коридор, по който цивилни спокойно да напускат болницата Ал-Шифа и обеща да се евакуират бебета, съобщава БНТ. Премиерът Бенямин Нетаняху повтори, че целта е Израел да поеме контрола върху сигурността в Газа за неопределен период от време.

"Няма да спрем докато мисията не бъде изпълнена. Войната срещу Хамас - Ислямска държава продължава и има една цел - победа. Израелската армия завърши обсадата на Ивицата Газа, сега сраженията са в града Газа, близо до болницата Ал-Шифа. Военните са убили над 2 000 терористи, сред които и командири, който да били начело на нападението на седми октомври", каза израелският премиер.

В десетки градове по света се проведоха шествия в защита на палестинците. В марша в Лондон са се включили над 300 хиляди души по данни на полицията. При различни инциденти по време на пропалестинсите шествия са задържани общо 126 души.

Премиерът Риши Сунак осъди "напълно неприемливите сцени на насилие", както и тези, които са скандирали антисемитски лозунги и са възхвалявали Хамас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Moni levi
    Какви коридори, избивай всичко което е ислямско, лицемерие и интереси!
  • 2
    1
    ГЛУПОСТИ
    ХАЙДЕ СТИГА ПИСАХТЕ ГЛУПОСТИ ,САМО И САМО ДА ПОКАЖЕТЕ ЕВРЕИТЕ В ДРУГА СВЕТЛИНА.НАГЛЕДАХМЕ СЕ НА КРЪВ И УБИСТВА= НА ГЕНОЦИД ,ЩЕЛИ ДА ГИ ПРИЕМАТ ,ВЕЧЕ ГИ ИЗБИХТЕ ,СЕГА ДРЪН ,ДРЪН.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари