Депутатите удължиха заседанието си, скандали "изядоха" времето за законодателни промени

0
Народните представители дълго буксуваха по дневния ред и първо се скараха заради правния хаос, който редица поправки в Гражданско-процесуалния кодекс създават
Народните представители дълго буксуваха по дневния ред и първо се скараха заради правния хаос, който редица поправки в Гражданско-процесуалния кодекс създават Снимка: Народно събрание

Народните представители дълго буксуваха по дневния ред и първо се скараха заради правния хаос, който редица поправки в Гражданско-процесуалния кодекс създават

Наложи се народните представители да удължат днешното си заседание, за да гласуват повече законодателни промени. Заради спорове и скандали те не успяха да прокарат част от нормативните актове, информира БНР.

Депутатите дълго буксуваха по дневния ред и първо се скараха заради правния хаос, който редица поправки в Гражданско-процесуалния кодекс създават.

От ГЕРБ посочиха, че измененията водят до "юридическа вакханалия" заради множеството поправки на вече редактирани текстове и защото необмислено се променят редица други нормативни актове.

Остро недоволство изрази председателят на правната комисия Радомир Чолаков:

"Най-хубавото нещо в този закон е последната разпоредба. Влиза в сила от 1 юли 2024 година, която ви моля да гласувате единодушно и да мислим до 1 юли 2024 година какво правим, а следващото Народно събрание да не повтаря този абсурд. Моля ви".

"Всичко, което се случва в момента, тъй като имаше договорка да има парламентарни избори и трябваше да се уреди алгоритъмът, по който те да се проведат, сега в момента ние трябва да слагаме каруцата пред коня", заяви пък Златан Златанов от "Възраждане".

С окончателните поправки беше записано, че заповедното производство става електронно. Съдът вече ще може и да отлага гражданските дела, ако пълномощникът не може да се яви на съдебно заседание по обективни причини.

Повод за скандал в пленарната зала стана и променения на първо четене закон за отбраната, който регламентира случаите на участие на въоръжените сили в състава на многонационални военни формирования при провеждане на операции, мисии и други международни инициативи на територията на страната.

По време на дебата депутатите Николай Дренчев от "Възраждане" и Борислав Гуцанов от БСП се скараха заради самолетите Ф-16 и кой как е гласувал:

"Няколко пъти тук, пред микрофоните, се повтори една измишльотина, която пиарите на бившата социалистическа партия измислиха. Втората ескадрила Ф-16 не се е гласувала никога в 47-ото Народно събрание".

"Благодаря, господин Дренчев. Българската социалистическа партия винаги е гласувала "против" самолетите Ф-16, когато "Възраждане" дори ги нямаше на политическата сцена".

Въпреки че текат последните дни на Народното събрание и редица закони трябва да преминат през пленарната зала, депутатите не успяха да изчерпат днешния дневен ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    бавно мислещ
    На всички депутати, да ВИ ЕПМ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари