НС довършва промените в Изборния кодекс на извънредно заседание

0
Преди началото на пленарното заседание отново ще се събере председателският съвет
Преди началото на пленарното заседание отново ще се събере председателският съвет Снимка: БГНЕС

Преди началото на пленарното заседание отново ще се събере председателският съвет

Народното събрание ще заседава с нов дневен ред, който обаче отново включва обсъждане на окончателните промени в Изборния кодекс. Вчера заради отхвърляне на седмичната проектопрограма заседанието на парламента се провали.

Председателят на Народното събрание Ива Митева от "Има такъв народ" свика пленарно заседание с нов дневен ред, в който отпада първо четене на промените в Закона за политическите партии. Измененията предвиждат намаляване на партийната субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас. Отпадат и трите проекта за създаване на временни комисии, две от които за проверка на обектите на територията на лесопарк Росенец, внесени поотделно от ГЕРБ и Демократична България, и проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата при използване на сълзотворен газ от органите на реда срещу протестиращи граждани миналото лято, информира БНР.

"В програмата остават довършване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и Изборния кодекс второ гласуване", съобщи председателят Ива Митева.

Тя допълни че преди началото на пленарното заседание отново ще се събере председателският съвет, за да реши дали да бъдат включени допълнителни точки в програмата на депутатите.

Митева не видя съглашателство в отказа на ГЕРБ, БСП и ДПС да подкрепят седмичната програма вчера, довел до провал на заседанието:

"Не смятам, че има някаква коалиция, просто виждате, че конфигурацията е такава, че трудно се събират мнозинства и трудно се взимат решения."

Следващото редовно заседание на Народното събрание е на 5 май, сряда.

Депутатите гласуваха за отпадане на великденската им ваканция и ще заседават в работните дни след Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота има много безсмислени неща. Например, реклама на ракия.

Харесай Дунавмост във Фейсбук