Д-р Христо Метев: Теодор Цветков направи нещо уникално

4
27-годишният Теодор Цветков от Русе постави нов световен рекорд за плуване без прекъсване в продължение на 71 часа
27-годишният Теодор Цветков от Русе постави нов световен рекорд за плуване без прекъсване в продължение на 71 часа Снимка: Teodor Tsvetkov / фейсбук

Българин постави нов световен рекорд за плуване без прекъсване в продължение на 71 часа

Това е 27-годишният Теодор Цветков от Русе. Популярният с благотворителните си каузи спортист вече е чест от Книгата на рекордите "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка. Теодор имаше намерение да остане 72-ва часа във водите на езерото в Лесопарка Липник, но заради лошото време лекарите решиха да излезе час по-рано, предаде БНТ

Теодор сподели, че първите 7 часа и последните две нощи са били най-трудни за него, но благодарение на добрата си подготовка и на екипа си е успял да преодолее това изпитание.

"Бяха няколко момента, където замръзнах, по-скоро спазми получих от свръхнатоварването", заяви Теодор Цветков.

Приятелите му от клуба по кану-каяк са били непрекъснато с лодките до него.

"Бяхме 5-6 човека каякарите, сменяхме се отвреме навреме, но той надъхва всички нас, както и ние него", допълни Мартин Церик.

"През цялото време се държа добре, имахме няколко моменти, в които всички се уплашихме за него, но успяхме да ги преодолеем", добави Венцислав Коев.

Проливният дъжд, който се изля в последните 4 часа от плувния маратон, не позволиха на Теодор да остане по-дълго във водата.

"Тогава е абсолютно забранено по време на гръмотевична буря, каквато се изви тук, да има хора във воден басейн, защото те стават обект на светкавици и може да има фатален завършек. Той направи 71 часа, което е уникално", заяви д-р Христо Метев, специалист по белодробни заболявания.

"Доказах, че невъзможното е само дума и всичко може да стане възможно Постигнахме го, мисля още на 68-мия час, успяхме да го подобрим, но най-важната цел никога не са били рекордите, винаги е било да вдъхновяваме младите, спортът да се развива и да има бъдеще за следващите поколения", каза още Теодор Цветков.

Докато се възстанови, Теодор остава под лекарско наблюдение. А след това ще преследва поредната си цел – да преплува Черно море от Одеса до Бургас.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    до 1
    Ти или си тъп или четеш избирателно. Има разписани указания при гръмотевична буря да няма хора във водата. Ако беше станала беля, щеше да пишеш ,че Теодор е тъп и сам си е виновен, нали? Ей такива като теб дето знаят само да си чешат езиците и са силни пред клавиатурата много ги обичам. Айде да те видя и теб да плуваш 72 часа. Чакам!
  • 4
    2
    до 1
    по-голям путьо от някакъв бай ганьо дето драска коментари има ли ?
  • -11
    1
    ...
    това ми прилича малко като вица за лудите. лудницата им била заобградена от 100 огради. те решили да избягат и на 99 прескочена ограда обявили, че са изморени и решили да се върнат. та и този неадекватен младеж, плувал 71 часа но не успял да доплува още един час, защото завалял дъжд. оправдания. аз ако премажа 71 часа никой на света няма да ме спре да доплувам още един час. тази работа е нечиста, този е бил пред удавяне за да не му дадат още 60 мин. е, не успя да завърши рекорда. путьо е за мен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари