Четвърта национална хорова среща в Русе

0

За четвърта поредна година в Русе ще се проведе Национална хорова среща.

Организатори на събитието са Общински младежки дом – Русе, съвместно с детско-младежкия хор „Св. Георги Победоносец” към ОМД с диригент Мина Влайкова.

Хоровата среща ще протече в два дни: на 31.10.15 г. от 18:30ч. в зала „Европа” на Доходното здание и на 01.11.15 г. от 11ч. в храм-паметника „Света Троица”.

Хоровата среща е двудневен форум с фестивален характер, утвърждаващ културните и певчески традиции на град Русе в областта на школуваното ансамблово пеене. С концертните изяви на хоровете целим  да се популяризира, мотивира и стимулира творческия процес и концертна дейност на български и чуждестранни самодейни/аматьорски хорове.

Да се покаже максимално жанровата и стилова красота на  хоровите песни, в приятелска атмосфера, както и да се осъществи обмен на изпълнителски умения и идеи, да се разшири музикалният кръгозор и естетика на русенската публика, особено на подрастващата и да се даде възможност на гостуващите хорове, да опознаят историческите и съвременни ценности на град Русе.

Всички изпълнения на хоровете са посветени на Деня на народните будители, а също така на този ден хор „Св. Георги” чества 22 години от създаването си.

Тази година участие в хоровата среща ще вземат: детско-младежки хор „Св. Георги Победоносец” към ОМД – гр. Русе; детски хор „Дъга” при ПБНЧ – гр. Свищов; дамски хор „Морфова - Прокопова” – гр. София; женски хор „Златна лира” – гр. Търговище; хор на варненските учители „Арс музика” – гр. Варна; детско-юношески хор „Дунавски вълни” към ОбДЦКИ – гр. Русе и хорова формация „Хорал” при Катедрален храм – гр. Варна.

За всички желаещи да посетят концертите на вече утвърдения форум, входът е свободен!

По повод хоровата среща ще се проведе пресконференция на 01.11.15 г. от 12:30 ч. на ет.3 в Общински младежки дом с диригентите на всички хорове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари