Три звездни имена ще събере тази вечер сцената на „Мартенски музикални дни“

1
Светлин Русев, Алексей Шадрин и Елена Розанова ще изнесат концерта "Гласове"
Светлин Русев, Алексей Шадрин и Елена Розанова ще изнесат концерта "Гласове"

Светлин Русев, Алексей Шадрин и Елена Розанова ще изнесат концерта "Гласове"

Известният цигулар Светлин Русев, виолончелистът Алексей Шадрин и пианистката Елена Розанова ще представят тази вечер концерта си "Гласове" в Доходното здание в Русе. Събитието е част от програмата на международния фестивал "Мартенски музикални дни", съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова, цитирана от БТА.

Украинецът Алексей Шадрин е лауреат на международния конкурс "Кралица Елизабет".

"Вече сме свирили със Светлин Русев и с него е невероятно", каза Шадрин, който гостува за първи път в България.

Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития - оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.

"Мартенски музикални дни" е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Софи
    Много слаб фестивал тази година,безинтересен е,скучен.
  • 0
    3
    Русе
    Мартенските музикални дни се опитват да поддържат високо ниво на култура в град Русе . Но това изисква и усилие от гражданите на Русе . Ако хората са оглупели и циганизирани от чалга и простотии няма как да разберат изобщо за какво става дума. Между другото пуснете си видео от ЮТ от големите английски градове нощем, ще се удивите колко циганизирани и идиотизирани са онези дето си мислят че са на пъпа на Вселената и че са хванали дядо си за шлифера.
  • 0
    2
    Мери
    Много пропаднал фестивал,отпадат концерти,болни изпълнители,в програмата пише едно,свирят друго,голям цирк,егати тъпия фестивал,правят хората на луди,,,
  • 0
    1
    Сметалото
    450 участника, абсолютно сигурно е, че няма да се събере толкова публика сборно, въпреки билетите на цена кутия цигари и кафе от машина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари