Тази вечер се закрива фестивалът Мартенски музикални дни

1
Програмата на заключителния концерт е интересна и красива
Програмата на заключителния концерт е интересна и красива

Програмата на заключителния концерт е интересна и красива

С концерт на Русенската филхармония под диригентството на Юрий Илинов, със солист Людмил Ангелов (пиано), тази вечер в Доходното здание в Русе ще бъде закрито 62-ото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни". Това съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова, предава БТА.

Ще бъде изпълнена "Рапсодия върху тема от Паганини" от Сергей Рахманинов, с която ще бъдат отбелязани 150 години от рождението на композитора.

Програмата включва също "Вариации върху тема от Паганини" от полския композитор Витолд Лютославски. Концертът ще приключи със Седма симфония на Сергей Прокофиев.

"Радостен съм, че отново съм в Русе. Много съм щастлив, ще представим тези произведения в заключителния концерт на "Мартенски музикални дни", каза Юрий Илинов.

Пианистът Людмил Ангелов допълни, че програмата на концерта тази вечер е интересна и красива.

Концертмайсторът на оркестъра на Русенската опера Тамара Лазарова каза, че за нея е голяма чест да участва в този важен фестивал.

Шейсет и второто издание на "Мартенски музикални дни" беше открито в Русе на 16 март тази година. Музикалният форум предложи на публиката 27 събития, представени от седем оркестрови и 11 ансамблови програми, два оперни спектакъла и хоров концерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Пир по време на чума
    Хора с над 40 години трудов стаж получават пенсии по 450 лева, нямат пари за зъбни протези, остават на легло защото в болниците им искат по 6..7 000 лева за тазобедрени стави, но ние разхвърляме десетки милиони да издържаме опери, музикални дни, парвенющина и мизантропия.
  • 6
    3
    реалист
    Е..как ще има посещения като един от най-хубавите концерти на Пловдивската филхармония беше в събота от 11 часа.....Няма ли някакави по-добри съгласувания за часове и интереси на русенци????
  • 1
    2
    Софи
    Безинтересен е тази година!Няма посещение!Хората излизат по време на концертите!
  • 4
    1
    Сметалото
    Хубаво е, когато се правят такива неща да имат един отчет при завършека им. Приходи-разходи-държавна и общинска дотация. Взели участие - посетили събитието. Не искаме да ровим във финансите на частна фирма. Искаме да знаем какво се случва с нашите пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари