Бюрото по труда приема безработните русенци на паркинг

4
Полицейски екип следи за реда и спазването на дистанцията между хората
Полицейски екип следи за реда и спазването на дистанцията между хората Видео: Русе Медиа

Пет изнесени работни места в задния двор на Бюрото по труда в Русе посрещат хората, които идват да се регистрират, след като са освободени от работа.

От 8.30 часа там се извива опашка от 40-50 души, а полицейски екип следи за реда и спазването на дистанцията между хората.

Експертите от изнесените работни места посрещат гражданите за първоначална обработка на документите, след което ги пренасочват да изчакат за влизане в сградата. Вътре хората се пропускат по един, за да не става струпване, а служителите на входа са оборудвани с маски, ръкавици и предпазни шлемове, информира Русе медиа.

От 13 март, когато бе въведено извънредното положение, до края на март новорегистрираните безработни в Бюрото по труда-Русе са 808 души. В сравнение със същия период на миналата година броят им се е увеличил с 566 души, съобщиха от РСЗ-Русе.

Около 34% от новорегистрираните през този период са от сектор „Хотелиерство, ресторантьорство и туризъм”, „Преработваща промишленост – хранителна, текстилна, дрехи, дърво, хартия, пластмаси”-19%. В търговията са 18%, в транспорта – 8%, в индустрия, машиностроене и химическа промишленост – 7%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари