Борисов се разделя с Пламен Нунев?

25
Премиерът зачерква знакови лица на ГЕРБ от листите за следващия парламент
Премиерът зачерква знакови лица на ГЕРБ от листите за следващия парламент

Бойко Борисов зачерква знакови лица на ГЕРБ от листите за следващия парламент

Поне пет знакови имена от парламентарната група на ГЕРБ са поставени на мушката от лидера на управляващата партия, пише в новия си брой седмичникът "Галерия", цитиран от Факти.бг.

Радикалните промени се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера.

Пламен Нунев, който минава за особено доверен на Цветан Цветанов и е подозиран, че е в дъното на загубата на кметските избори в Русе, помагайки задкулисно на победителя Милков.

В листата за промяна бил и Владимир Тошев от Видин - най-имотният депутат от региона. Тошев разполагал с близо 300 хиляди налични пари и нито един заем, два автомобила - единият от които Audi А8 за близо 100 хиляди лева и няколко недвижими имота.

Твърде вероятно е с парламента да се раздели и личният лекар на премиера Лъчезар Иванов, който се прочу с няколко сериозни гафа, пише "Галерия".

С единия крак извън парламента бил и бившият шеф на митницата в Кюстендил Кирил Калфин, който е депутат четвърти мандат. Той е сочен за един от виновниците за срива на ГЕРБ в Югозапада.

Сред очакваните жертви на рестарта се спряга името и на Димитър Лазаров, настоящ шеф на Комисията за контрол над службите за сигурност и също депутат четвърти мандат.

Под въпрос за следващия парламент е ѝ Радослава Чеканска, минаваща за близка до Цветанов.

Най-знаковото име от предстоящата чистка е това на настоящият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Според близки до Борисов анализатори, тя акумулира твърде много негативни настроенията и присъствието ѝ занапред в челните редици на ГЕРБ по-скоро ще нанесе допълнителни негативи на партията, пише "Галерия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари