Борислав Българинов на финала: Оставям една администрация, която работи перфектно

1
Борислав Българинов ще предаде поста на новия областен управител Анатоли Станев
Борислав Българинов ще предаде поста на новия областен управител Анатоли Станев Снимка: Областна администрация - Русе

Анатоли Станев е назначен за областен управител на област Русе

Решението бе взето по време на днешното заседание на Министерски съвет, с което бяха сменени и областните управители на още пет области – Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и София. Досегашният областен управител Борислав Българинов ще продължи да изпълнява функциите си до момента на приемо-предаването на длъжността.

Българинов пое ръководството на институцията през май миналата година, припомниха от Областна администрация. Той е единственият областен управител на Русе, участвал в два последователни служебни кабинета. В рамките на осем месеца Българинов и екипът му успяха да организират два парламентарни и два президентски вота. Това бе и основното задължение на служебния кабинет, но усилията на цялата администрация под ръководството на Българинов бяха насочени и към решаване на проблемите на русенци, с които от години никой не се е занимавал. Бяха дадени на ход процедурите за откриване на фериботна линия между Русе и Гюргево, проектирането на втори мост над река Дунав, както и изграждането на буферни паркинги в района на Дунав мост. Паралелно се работи и за утвърждаването на Русе и региона като водеща туристическа дестинация и културно средище, посочиха още от областта. 

Оставям една администрация, която в момента работи перфектно и е в отлично финансово състояние.“, коментира Българинов. „Продължавам да приемам предизвикателства и вярвам, че имам достатъчно голямо опит, за да бъда полезен за развитието на региона. Съжалявам, че се разделям с приятелите, които срещнах тук. Оставам отворен към нови идеи и се надявам да продължа да бъда полезен за областта“, допълни още Българинов. Според него служебното правителство доказа, че промяната е възможна и политическото статукво няма повече място в нашето ежедневие.

Предстои да се насрочи церемония по приемо-предаване на поста.

Анатоли Станев е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 - 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет - Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Не разбрах какво е донесъл?...
    Че и оставил?
  • 5
    1
    Хохо
    Смешник... не мога да те траят хората в администрацията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари