Анатоли Станев: Работи се по изграждането на фериботния терминал в Гюргево, но не толкова бързо, колкото ни се иска

0
Според областният управител чуждестранните шофьори са причината за тапите на "Дунав мост"
Според областният управител чуждестранните шофьори са причината за тапите на "Дунав мост" Снимка: Областна администрация - Русе

Според областният управител чуждестранните шофьори са причината за тапите на "Дунав мост"

Считам, че българските и румънските власти за граничен и митнически контрол работят в синхрон“, заяви областният управител на Русе Анатоли Станев по-рано днес в отговор на журналистически въпроси относно честите задръствания в района на гранично контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“. Той поясни, че такива тапи се получават основно поради грубото погазване на правилата за движение от някои водачи, които са предимно от други националности. Според областния управител именно фактът, че голяма част от нарушителите са чужди граждани пречи за прилагането на необходимите действия по санкциониране, тъй като правата им следва да бъдат вменени на родния им език. Още през следващите дни Станев ще проведе поредна среща по проблема с ръководството на Областната дирекция на МВР. Той отбеляза още, че е информиран, че целият състав на полицията в Русе е на терен и сред основните приоритети е справянето със ситуацията в района на Дунав мост. Областният управител коментира, че редовно инспектира района и многократно с цел облекчаване на трафика е участвал в координацията между институциите. Станев коментира и, че сред основните мерки е изграждането на буферни паркинги, както и възобновяването на фериботната линия с Гюргево. „Румънският терминал е въпрос изцяло на частна инициатива. Наблюдават се частични затруднения по отношение на електрификацията, продължава да се работи по драгирането на Дунав в подхода към терминала. Нито българската, нито румънската държава могат да влияят пряко върху частния собственик и неговите инвестиционни намерения“, поясни областният управител и отбеляза, че е имал многократни посещения на място, от които става видно, че се работи, но не толкова бързо колкото се очаква.

Колкото до останалите мерки, то той посочи, че функционира междуведомствен механизъм за спиране на тежкотоварните автомобили във вътрешността на страната, но не рядко се случва той да сработи чак след натрупване на камиони в Русенско.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Мунчо
    Ънътоли пак блесна с идиотските си брътвежи. Некадърник.
  • 3
    1
    Галюн таймс
    Т.е. в чужбина,понеже полицаите не говорят родният ми език ще ми се размине така ли???Смея се с глас...подобни оправдания са израз на БЕЗСИЛИЕ и нямане на идея,какво да се прави в ситуацията...и двете надяват размисли...дискриминация се получава-тираджиите с чужда регистрация не можете да гърчите,а собствените си граждани можете...май е време да се ходи пред общината и да си зарежем автомобилите там...протест един вид.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари