Бойко Борисов: Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков

0
Борисов заяви още, че моряците от "Царевна" били спасени благодарение на Румен Радев и Елеонора Митрофанова
Борисов заяви още, че моряците от "Царевна" били спасени благодарение на Румен Радев и Елеонора Митрофанова Видео: Фейсбук

След ареста на трима членове на ГЕРБ партията няма да подкрепи правителство, в което премиер е Кирил Петков, заяви пред членове и симпатизанти в Добрич председателят на партията Бойко Борисов

„Това е решение на изпълнителната комисия, не мое. Така че всякакви опити да се влияе на партията отвън, да знаят, че докато е Кирил Петков, това не може да се случи“, каза още той, предава БТА

Борисов допълни, че ГЕРБ са скандализирани от вчерашните изявления на външния министър Теодора Генчовска за Република Северна Македония. „Това, което госпожа Генчовска каза, във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството, където и да е в света", каза бившият премиер. По думите му се води „двойна, двойствена, скрита външна политика, и то спрямо националния интерес на България".

Вчера чух Петков да казва, че за Северна Македония и опозицията трябвало да го подкрепи. Ние направихме договор за добросъседство. Има пълен консенсус при президента Радев по темата за Северна Македония и между всички политически партии. В разговорите, които сме водили и със сегашния премиер на Северна Македония, ние сме казвали да се изпълни договорът за добросъседство. Съществената част от него е езикът на омразата, учебниците и историческата комисия. От шефа на историческата комисия разбрахме, че няма никакъв напредък. И от външния министър вчера разбрахме, че няма никакъв напредък. Министър-председателят Петков казва, че има огромен напредък“, допълни Борисов.

Бившият премиер коментира и операцията по спасяването на българските моряци от кораба „Царевна“, за която, по думите му, Кирил Петков си е присвоил заслугите.

„Слушайте внимателно президента Радев. Само преди две седмици, когато ставаше въпрос да се изгони посланик Митрофанова, той им каза: „Какво ще стане с моряците?“ Сиреч, тогава е била в ход операцията между нашето президентство и руската страна да ги изведат“, каза Борисов и допълни, че ако трябва на някого да се благодари за спасителната операция, то това са Румен Радев и Елеонора Митрофанова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари