БОЕЦ призова Президента да свика Народното събрание

1
Трябва да се отмени забраната за създаване на повече от 35 изборни секции в държавите извън ЕС
Трябва да се отмени забраната за създаване на повече от 35 изборни секции в държавите извън ЕС

Трябва да се отмени забраната за създаване на повече от 35 изборни секции в държавите извън ЕС

БОЕЦ изпрати официален документ – призив до Президента Румен Радев, с който го призоваваме да се възползва от своето правомощие по Конституция (чл. 78 ал 3 ) и да свика Народното събрание, за да се отмени забраната за създаване на повече от 35 изборни секции в държавите извън ЕС. Тази забрана лишава стотици хиляди българи от цял свят от конституционно гарантираното им право да гласуват. Считаме, че с това и подобни решения (отказ да се приеме електронно – дистанционно гласуване) управляващата ни мафия умишлено лишава от изборни права българите в чужбина, защото се страхува от тях. Защото в мнозинството си това са независими хора, които не могат да бъдат контролирани, сплашени, или манипулирани. Огромна част от тях традиционно не гласува за партиите на статуквото – ГЕРБ. ДПС, БСП, „патриоти“ и т.н. И затова статуквото ги наказва и изолира от изборите.

Прилагаме пълният текст на документа:

ДО: Румен РадевПрезидент на Република България

П Р И З И В

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4, вход З ап. 157, тел. 0899 59 13 99

Г-н Президент,

Сдружение БОЕЦ се обръщаме към Вас с настоящия призив да използвате правомощието, което Конституцията на Република България Ви дава за свикване на извънредно заседание на Народното събрание по Ваше искане с цел премахването на ограничението в Изборния кодекс, възпрепятстващо откриването на повече от 35 секции в държави извън Европейския съюз. Чрез наложеното ограничение за разкриване на изборни секции в чужбина управляващото ни партийно-мафиотско статукво представено в момента от правителството на Бойко Борисов ограничава и фактически лишава от избирателни права огромен брой български граждани, които живеят в страни извън ЕС. Това са равноправни и независими българи, чиято независимост представлява заплаха за статуквото и именно това е причината техните права да бъдат потъпкани.

За предстоящите парламентарни избори, към момента само във Великобритания засегнатите секции са над 50, което означава, че хиляди български граждани ще бъдат лишени от правото си да участват в изборния процес, въпреки рекордната активност на сънародниците ни извън България и заявената готовност на стотици доброволци, ангажирани с организацията на изборните секции в чужбина.

Конституцията на Република България позволява свикването на извънредно заседание на Народното събрание и както ние от сдружение БОЕЦ, така и всички останали български граждани, милеещи и работещи за идеала за свята и чиста република, очакваме от Вас да потвърдите чрез реално действие заявката ви за борба със статуквото и да упражните своето правомощие, което чл.78 ал. 3 от Конституцията Ви дава, за да бъде свикан Парламента и поставен спешно и разрешен навреме въпросът за ограничението, засягащо българите, гласуващи в държавите извън Европейския съюз.

Изискваме да получим входящ номер и навременен отговор по същество на настоящия документ – призив.

Сдружение БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари