Румен Радев: Нуждаем се час по-скоро от работещ парламент. България не може повече да чака!

0
Партиите да не чакат да се завъртят мандатите, а да мислят от днес как да съставят правителство, призова държавният глава
Партиите да не чакат да се завъртят мандатите, а да мислят от днес как да съставят правителство, призова държавният глава Снимка: Фейсбук

Държавният глава ще свиква парламента веднага щом ЦИК обяви имената на бъдещите депутати

"Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент, и се надявам този парламент да заработи по-скоро, защото България не може повече да чака. Нуждаем се час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде устойчиво решение на политическата криза, като формира консенсусно мнозинство около ясни политики и цели, и излъчи устойчиво и работещо редовно правителство." Това заяви президентът Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

"Моята администрация е в постоянна връзка с ЦИК, и в момента, в който имаме данни, и в момента, в който изтече законово установената процедура и ЦИК обяви поименния състав на Народното събрание, веднага ще издам указ за свикване на Народното събрание", добави Радев.

Той призова политическите партии да не чакат се "завъртят мандатите" и тогава да мислят как да съставят правителство. "Още от днес този процес трябва да върви. Вярвам, че партиите вече са в диалог, така че да търсят устойчива формула за съставяне на редовно управление", отбеляза той.

"Всички издигаха приоритети и цели в много важни за България области и се надявам те да ги покажат и на практика", каза президентът.

Държавният глава е категоричен, че партиите трябва да се обединят около приемането на държавния бюджет. "Това е първостепенната задача, която трябва да свършат и да дадат отговор на наболелите финансови въпроси", подчерта Радев.

"Изборите свършиха и трябва да се мисли прагматично и реалистично.", подчерта Радев и изрази надежда следващото правителство да се възползва от всички възможности, които предоставя служебният кабинет за по-задълбочена европейска интеграция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    😈😈😈😈
    Радев Радев ,Големи глупаци излязоха пенсионерите че гласуваха за теб и продажното времено правителство ,защо мълчиш като вмирисан шаран за коледната надбавка
  • -13
    4
    До 3
    Да не те е правил Ленин ,че Русия ти е ''братска '', бе серсемин! Що не отидеш там ,да опиташ от руското'' благоденствие'' ,а стоиш тука и ''страдаш'' в европейската ''мизерия'' !
  • 17
    3
    Айде бе?
    Що, бе, Румба, за чий хуй ни е парламент? За да натворят новоизбраните идиоти нови глупости ли? За да ни вкарат във война с братска Русия или пък да ни натътрузят измисленото €вро? Я, как сме си добре и сега без продажни депутати и купени министри!
  • 1
    2
    Ф16
    Мунчо, предните избори си бяха със същите резултати,що тогава не направихте нищо, отговора е ясен мунчо и този път от същото.
  • 7
    1
    Наистина
    Г н президент тези хора в парламента за х ...й се хващат ама за работа не . Кой още им се вързва на тия .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари