Белгийската полиция: Споделете това ВИДЕО!

0
Белгийската полиция публикува кадри от охранителните камери в Брюксел с апел към хората
Белгийската полиция публикува кадри от охранителните камери в Брюксел с апел към хората

Белгийската полиция публикува ново видео на третия заподозрян за взривовете в Брюксел, които отнеха живота на 32 души при три координирани атаки на летище.

Завентем и на две от станциите на метрото в европейската столица. Полицията призовава гражданите да подадат сигнал, ако видят мъжа, който в деня на терористичната атака е бил облечен в мръсно бяло яке и бяла шапка. Според разследващите той единствен не се е самовзривил и е успял да се укрие. Полицията е успяла да събере данни от охранителни камери, за да "сглоби" маршрут, по който заподозрения се е движил в деня на атаката.

Мъжът е заснет и по-рано, влачейки голям куфар, рамо до рамо с другите двама терористи, които се самовзривиха в сградата на летището. Вероятно в багажа е имало още експлозиви. При взривовете от 21 март загинаха хора от 40 националности. 

По-рано днес премиерът на Белгия се защити и заяви, че твърдението, че Белгия е най-слабото звено в борбата с тероризма в Европа, не е вярно. Всяка страна има своите успехи и провали в борбата с тероризма, заяви Шарл Мишел. Той посочи, че ако властите в Белгия наистина бяха толкова неефективни нямаше да има над 100 задържани и обвинени и съдени за съпричастност към терористична дейност на територията на страната. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари