Мъж се спаси от атентата на летището, но загина в метрото на Брюксел

0
Трагедията е голяма, тъй като минути след атентата на летището в Брюксел мъжът е изпратил съобщение на близките си, че е добре
Трагедията е голяма, тъй като минути след атентата на летището в Брюксел мъжът е изпратил съобщение на близките си, че е добре

Британец, който се смяташе за изчезнал след атентатите в Брюксел е бил обявен за мъртъв.

Трагедията е голяма, тъй като минути след атентата на летището в Брюксел мъжът е изпратил съобщение на близките си, че е добре, съобщава „Индипендънт”, цитиран от Блиц.

Малко след това, обаче, Дейвид Диксън се качва на метрото от станция „Малбек” и става една от жертвите на взрива в белгийската столица.

След атентата мъжът беше обявен за изчезнал. Близките му отчаяно го издирваха. „Тази сутрин получихме най-ужасните и съкрушителни новини за нашия обичан Дейвид.

В този болезнен момент семейството ни ще оцени с благодарност да бъдем оставени насаме с мъката си”, се казва в изявление на семейството на Диксън.

Дейвид е бил ИТ програмист и е пътувал по работа. Приятелката му Шарлът Сутклиф го търсила във всички болници в Брюксел с надеждата, че ще го открие жив. Двамата имат едно дете.

Шарлът изпратила съобщение на Дейвид след като получила неговото, че е „жив и здрав”. Той още не осъзнавал, че има терористични атаки в Брюксел, вероятно защото бил зает да се приготвя за работа.

„Той пътуваше в Брюксел с метрото всеки ден и след като си писахме трябва да е отишъл право на станцията, която беше атакувана. Само час по-късно бомбата гръмна”, разказа Шарлът.

Засега се смята, че ранените и настанени в болници в Брюксел британци са 7.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари