Нови разкрития относно терористичния акт в Брюксел

0
Терористите не са закарали всички екплозиви на летището, поради грешка на таксиметрова компания
Терористите не са закарали всички екплозиви на летището, поради грешка на таксиметрова компания

Според информация, публикувана на сайта на Интерпол, Халид ал Бакрауи - един от братята, устроили терористичните атентати в Брюксел, е бил в списъка с изриваните лица на организацията. Според досието му той е бил подозиран в терористична дейност и е бил издирван от август 2015 г. Брат му Брахим не е бил издирван от Интерпол, информира Агенция "Фокус".

Терористите не са успели да закарат на летището в Брюксел всичките предварително подготвени експлозиви заради грешка на такси-компанията, която обърква поръчката им. Сътрудниците на превозвача се объркват и вместо товарно такси изпращат на терористите, пътуващи към летището, обикновен лек автомобил.

Шофьорът на таксито не е разрешил на пътниците да вземат със себе си допълнителния багаж, защото в колата е нямало повече място. Терористите е трябвало да оставят едната от бомбите в квартирата си в столичния квартал Скарбек, която по-късно бива открита при полицейски обиск.

Междувременно по време на разследването на мястото на взрива на летището в Брюксел се е срутила стена - няма информация за причините за това.

Междувременно еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулус заяви, че ЕС трябва да „действа незабавно“ и поиска от страните членки да свикат среща в „може би в следващите дни“. такава ще бъде свикана още утре - четвъртък, 24 март 2016 г.

„Заплахата към Европа се нуждае от европейски отговор. Ние не можем да продължаваме да се учим по трудния начин, както показаха събитията в Брюксел. Ние се нуждаем от повече координация и от повече споделяне на разузнавателна информация“, каза той.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари