България забрани вноса на украински хранителни стоки

3
Възможно е да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес, предупреди премиерът
Възможно е да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес, предупреди премиерът Видео: NOVA

Възможно е да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес, предупреди премиерът

България временно забрани вноса на украински стоки, сред които зърно, месо и мляко. Това стана след решение на Министерски съвет, предава NOVA.

"България е солидарна с Украйна, но фалитът на българските зърнопроизводители няма да допринесе за нейната кауза." Това каза премиерът Гълъб Донев преди редовното заседание на служебния кабинет.

"Днес ще обсъдим и приемем решение за временна забрана на вноса на храни от Украйна. Изключение са транзитно преминаващи стоки. Основната причина е, че през последната година, противно на замисъла за коридори на солидарността, значителни обеми от стоки останаха в страната и разстроиха основни производствено-търговски вериги. Ако тази тенденция се запази или се усили, след забраните за внос от други държави, е възможно да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес. Не можем да допуснем това да се случи", коментира той.

Премиерът изрази надежда, че ЕС ще разбере позициите на България, Полша, Унгария и Словакия и ще преосмисли позицията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    ...
    ПУНТА МАРА ! Транзитно уж минават но стоварват всичко. В Унгария и полша им слагат проследяващи устройства за да са убедени , че не изсипват от говната си по пътя. Като със забраната на оръжие. Не дават, но през полша влиза река от бомби. Аз не вярвам на нашето правителство.
  • 2
    7
    до 6
    Искаш да кажеш войната В Украйна. Там руснаци воюват с руснаци. Гражданска война.
  • -6
    6
    До 2
    Прав си,но виж колко русофилчета,милеещи за Русия са против твоята идея,явно подкрепяци войната с Украйна...
  • 10
    5
    Пешо
    Браво, сега изгонете укрите от държавните бази и хотели по Черноморието и изпратете там български деца !
  • 9
    4
    СС
    Педали. Сега всичко пак ще се вдигне, обаче това тях не ги касае нали са милионери. Да го духа бедния българин. Било пръскано житото с непозволени препарати, а нашите зърнари - пумиари да не мислите че не ги пръскат с всякакви непозволени препарати. Контрол никакъв и те си правят милиончетата и си дават подкупите и виси си мислите че хапвате вкусна храна. Всичкото е лайна с разликата, че украинските са по евтини
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари